13494839_1067170323337193_8287918824181151832_n

Imi imaginez ca a vorbii despre noi înșine este un lucru dificil pentru că trebuie să definim căt mai acurat dar și obiectiv ceea ce este foarte personal și subiectiv. Si totuși…

Sunt o persoană obișnuită cu o dorință puternică de a ieși din această normalitate, de a face ceva pentru semeni, de a aduce mai multă bucurie și fericire în jur.

Căutările mele spre psihologie au început cu ceva timp in urmă, pe când eram la vârsta adolescenței, când încercam să-mi descopăr identitatea și când influența celorlalți alteri semnificativi era destul de importantă pentru viitorul meu.

Atunci (mai exact cu aproape 20 de ani în urmă), deși atras de științele umaniste (visam să devin un psihoterapeut), am evoluat în direcția diferita. Poate pentru că, la fel ca acum, o profesie in IT este bine plătita și are un viitor aproape asigurat. Toate bune și frumoase, ocupație aveam, financiar eram asigurat, însă sufletește ceva lipsea.

Undeva, pe la vârsta de 31 de ani, m-am confrunt cu sindromul burnout, nedetectat  de către medicii unor spitale private de renume din Romania, însă foarte ușor de intuit de către un psiholog dacă mi-ar fi pus întrebările potrivite. Totuși starea de rău pe care o simțeam m-a făcut să iau măsuri și să învăț să-mi ascult corpul, care imi spunea „las-o mai moale cu calculatorul, afara este o întreaga viață”. Sincronicitatea a făcut să descopăr psihologia și chiar să mă înscriu la o facultate de profil, ceea ce m-a forțat să ies din birou(lucram de acasă) și să petrec mai puține ore în compania job-ului meu pe calculator, care fără să exagerez depășea uneori 14 ore pe zi, inclusiv sâmbăta și duminică.

Astăzi sunt licențiat în psihologie cu atestat de liberă practică a profesiei de psiholog clinician în supervizare, în formare ca psihoterapeut integrativ, coach și viitor trainer NLP Rezonanz.

Pentru că am făcut o pasiune pentru psihologie și mai degrabă pentru psihologia pozitivă, lucrarea mea de diploma fiind „Autorealizare, Autodeterminare și Stare Subiectivă de Bine…” am ales specializarea pe acest subiect – FERICIREA, care paradoxal, pe cât este de greu de atins pe atât este de căutat.

Folosindu-mă de îndemnul citatului anonim, parafrazat adesea de Wayne Dyer: „In seeking happiness for others, you find it for yourself.” (În căutarea fericirii pentru ceilalți, vei descoperii propria fericire), voi păși cu bucurie și încredere spre împlinirea menirii personale.

PRESUPOZIȚII PERSONALE

Pentru a mă face mai bine înțeles în legătură cu ceea ce scriu sau predic, o să înșirui o serie de presupoziții personale și adevăruri după care îmi ghidez viața: