COVID 19 – Posibile cauze spirituale ale apariției acestui virus!

Ne uitam în jur si incepem sa constientizam amploarea situației în care ne aflăm. Căutăm vinovați în afara noastră, uitând că suntem cu toții responsabili de acest destin colectiv al umanității.

covid 19 cauze spirituale

În ultimi ani s-a investit mai mult în militarizare și construirea de armament nuclear decât în găsirea unor sisteme prin care omenirea să trăiască în pace.

Știm cum miliarde de animale sunt crescute, exploatate și masacrate pentru a hrăni o populație în care obezitatea a devenit o normalitate.

În multe zone ale lumii, animalelor le este distrus habitatul natural prin defrisări de păduri, crearea de drumuri sau extinderea terenurilor agricole.

Poluarea, de toate felurile, depăște normele acceptate, atât de des și totuși atât de subtil încât dacă nu ar exista aparatura ce înregistrează aceste abateri, am considera și acest lucru o normalitate.

Cumpărăm tot mai multe mașini cu grad mare de poluare si le folosim chiar dacă trebuie să mergem 1-2km, pentru că ne permitem și oricum toată lumea face asta!

Aproape am epuizat rezervele subterane de petrol și alte resurse ale pământului.

Stratul de ozon este în proces de regenerare după ce ani de industrializare au dus la distrugerea lui treptată.

Cumpărăm mai multă mâncare și bunuri decât avem nevoie, știind că cele mai multe din ele vor ajunge deșeruri, în timp ce națiuni din lumea 3, nu au ce mânca, cu ce se îmbrăcă sau le lipseste accesul la apa potabilă.

Acumulam averi și construim imperii, uitând că suntem trecători pe această lume și că nu luăm nimic cu noi; se stie că 1% din populaţia globului deţine o avere cumulată echivalentă cu cea deţinută de restul de 99% (de aici probabil că s-au și dezvoltat conspirațiile)

Urmărim știri, emisiuni și filme ce incurajează prostia, invidia, ignoranța, lipsa de empatie, hrănind totodată frica, egoul, separarea și indiferența.

Cu toate acestea, ne întrebăm ce am făcut să merităm ceea ce ni se întâmplă? 

Nu este o pedeasă divină, așa cum ar spune mulți, legile divine functionează de la sine, fără vreo intervenție specială. Nu cred că este vorba nici de vreo conspirație a unor grupări care conduc lumea din umbră. Stim, din ceea ce spun cercetătorii, că peste 4,5-5 miliarde de ani pământul va fi distrus de Soarele nostru, care transformându-se într-o o gigantă roșie, va înghiți pământul.

Oricum nu avem șanse să ajungem până acolo sau cel puțin nu așa cum suntem acum, pentru că luna se depărtează de pământ în fiecare an cu aproximativ, 3,82 cm/an, reducându-și viteza orbitală în jurul Pământului, ceea ce va duce în timp la schimbări climatice majore.

Este și asta o conspirație??!

Este cursul vieții sub orice formă de manifestare în materie, tot ceea ce exită în acest univers este supus principiului II al legii termodinamicii, care spune că orice sistem este supus procesului ireversibil generat de entropie, o stare de dezordine către care tinde orice sistem ordonat, în timp.

Viața, așa cum o cunoștem noi, este un miracol, se întâmplă și aproape că sfidează această lege, căutând să păstreze un echilibru, aducând, cu ajutorul unor forțe dincolo de controlul nostru, o armonizare între cele două insticte din psihanaliză, Eros și Thanatos, unde Eros- este reprezentat de procreare și Thanatos de distrugere, moarte.

Dansul între cele două forțe se întâmplă în fiecare moment, cu fiecare inspir și expir, reproducem prima gură de aer luată în momentul nașterii și ultima suflare pe care o vom avea înainte de moarte. La fel și somnul nostru este un soi de analogie pentru moarte.

Ceea ce ni se întâmpla, prezența acestui virus – COVID-19, pare mai degrabă rezultatul abuzului pe care noi oamenii, crezând că suntem vârful lanțului trofic, cele mai evoluate ființe de pe Terra, l-am generat, prin distrugerea echilbrului fragil al vieții pe pâmânt.

Fără să-mi doresc să jignesc pe cineva (pentru că printre noi, sunt și ființe pline de iubire ce doresc fericirea tuturor), imi pare că am devenit asemenea paraziților care trăiesc și se hrănesc din resursele unei gazde fără a oferi ceva la schimb.

Dacă considerăm că Terra este un organism viu, iar toate plantele și viețuitorele, inclusiv omul, ca fiind celule ale acestui organism, oare cu ce fel de celule, ne-am putea asemăna noi, oameni?! Pare că semănăm, mai mult cu acelea care se gândesc doar la ele, alegând să folosească energia organismului numai pentru propriile lor interese! Celulele canceroase!

Acționând așa, uităm, cum fac probabil și celulele canceroase, că odată cu epuizarea organismului, va apărea si distrugerea noastră.

Poate că de aceea, la nivel global, cancerul este pe locul doi în ceea ce privește moartea generată de boli? În timpurile în care trăim, doar 30% dintre decese sunt din moarte naturală, restul fiind cauzate de boli cronice.

Poate că are legătură cu modul în care tratăm aceast organism, gazdă!!

Poate că a sosit timp să conștientizăm mai mult decât oricând cum nu comportam cu natura, cu ceilalți, cu ceea ce ne înconjoară:

Cum să facem să nu mai distrugem păduri?!

Cum să facem să nu mai ucidem animale și să le distrugem habitatele?

Cum să facem să nu mai poluăm aerul și solul cu pesticide și alte otrăvuri?

Cum să facem să consumăm mai puțin plastic și hârtie și să reciclăm mai mult?

Cum facem să ne inarmăm cu iubire și să creăm și folosim tehnologia doar pentru a aduce benificii tuturor ființelor, nu doar pentru anumite categorii?

Cum facem să aducem pace și hrănă tuturor semenilor nostri?

Cum facem să avem apă curată și disponibilă tuturor?

Cum facem să ne gândim și la nevoile celuilalt atunci când avem impresia că totul ni se cuvine, că suntem buricul pământului?

Cum facem să tratăm cu respect fiecare ființă și vietate de pe această planetă?

Cum facem să învățăm copiii iubirea pentru natură și semni?

Cum facem să creștem nivelul de empatie și compasiune?

Cum facem să învățăm să oferim înainte de a aștepta să primim?

Cum facem să fim un singur suflet = UNIVERS, să trăim conștientizând interconectarea și interdependența cu ceilalți?

Parafrazându-l pe marele nostru conducător, Stefan cel Mare, vă las cu aceste gânduri:

Această lumea nu a fost a noastră, n-a fost a mea și nu e nici a voastră, ci a urmaşilor voştri, şi a urmaşilor urmaşilor voştri, în veacul vecilor

Leave a comment