Este foarte posibil ca realitatea nostră să fie una simulată

Există voci care spun că realitatea noastră ar putea să fie asemănătoare cu cea prezentatăt de filmul Matrix, pe care Bruce Lipton îl numea un film documentar. Elon Musk spre exemplu, un mare vizionar, futurist și inventator contemporan, este un înfocat susținător al acestei teorii, spunând că sunt foarte puține șanse ca realitatea noastră să nu fie una simulată.

Uni cercetători au găsit similarități foarte mari între ițele realității noastre și programele pe calculator, afirmând că la nivel subcuatic, universul nostru este creat pe baza unui cod, la fel ca cel pe care îl folosim noi pentru a crea programele din calculatoarele persoanale.

Dacă tot ceea ce există este o Realitate Simulată pe un Computer Gigant, atunci este foarte posibil ca dincolo de această realitatea să fie mai nasol ca aici! Această afirmație se susține pe baza realități curente, astfel că observă că în lumea noastră oameni construiesc jocuri și programe din ce în ce mai realiste, pe care le putem accesa rapid și cu costuri scăzute, având acces imediat la o lumea virtuală dezirabilă, în care suntem în control peste avatarul înprumutat pentru a călători în acea realitatea simulată.

Dar dacă ne gândim mai bine, realizăm că aceste realităti virtuale, create de oameni au scopul de a ne oferi o lumea mai bună, calități și abilități pe care în realitatea cotidiană nu le avem: putere, bogăție, atractivitate, magie, posibilitatea de a zbura etc. Deci realitatea virtuală ne oferă experiențe mult mai placute decât am putea avea în viața noastră, pe care unii dintre noi ar pute-o considera monotonă sau chiar lipsită de sens.

Astfel că, revenind la teoria conform căreia trăim o Realitate Simulată, ceea ce trăim în această viața pare mult mai interesant decât realitatea din care venim sau cea de care vrem să uităm. 

În viitor, când tehnologia va avansa suficient de mult, încât toate cele 5 simțuri să poată fi stimulate la nivel cerebral prin contactul cu realitatea virtuală a jocului la care ne-am conectat, este foarte posibil ca oameni conectați la un astfel de aparat să uite de realitatea din care au venit sau să nu-și dorească să se mai întoarcă.

Leave a comment