Sunt mulți cei care cred in Teoria conspiratiei, într-o organizație condusă de cei mai bogați oameni de pe planetă care urmăresc prin mijloace meschine controlul maselor, pentru ca acesti iluminati să devină și mai puternici.

Poate că există această organizație, poate că are scopuri ascunse, însă dacă este așa, acești oameni au un nivel de conștiență la fel de scăzut precum cei care cred în ea.

Nu pot să cred în teorii conspirative, cu toate că susținătorii acestor teorii aduc argumente foarte convingătoate, realitatea, după parerea mea umilă este neutră și poate fi interpretată oricum.

Dacă de exemplu mă gândesc la existența țânțarilor, care nu par a avea o utilitate pentru om – așa cum este un pui de găină, o vacă, un porc sau chiar o plantă – aș putea să îmi imaginez că a fost creată de cineva tocmai cu acest scop malefic, pentru a transmite boli, oprind astfel suprapopularea planetei.

Chiar și dacă există o asemenea elită mondială, ce funcțioeanză în această dualitate: ”noi contra ei”, considerând că “numai ceea ce cred ei este adevărat” și “pentru că suntem bogați și puternici, ni se cuvin mai multe drepturi”, uitâ de faptul că odată cu puterea vine și responsabilitatea. 

Dacă ești un părinte întelegi mai bine ce vreau să spun, în relație cu un copil îi ești superior în aproape toate aspectele, însă înainte de toate ești responsabil de existența și dezvoltarea sa. 

Dacă se folosește doar puterea, fără iubire, copilul crescut va deveni un monstru; dacă se folosește iubirea, fără putere, copilul va deveni foarte sensibil, dependent de cineva.

Iubirea și puterea sunt calități principale ale energiilor feminin și masculin, și când aceste două sunt în armonie orice ființă crește și se dezvoltă sănătos, nu devine o povară pentru societate ce caută vinovați pentru situația sa și nici nu devine un narcisic, care dorește să arate că numai el merită să trăiască pentru că este “cel mai cel”.

Iubirea și puterea în armonie, aduc conștiență, lipsa armoniei conduce la scăderea nivelului de conștiență, naște discriminare, ură, respingere, întreține dualitatea și totodată generează și mai multă suferință.

Teoria conspiratiei și Biblia

Un model de manifestare a celor două energii aflate în armonie, cu un nivel foarte ridicat de conștientă, a fost Iisus. Deși a fost rastignit fără un motiv real, considerat atunci un pericol la adresa statului și societății de atunci, Acesta, nu s-a apărat, nu s-a folosit în niciun fel de minunile despre care Biblia ne spune că ar fi fost capabil să le facă, pentru a scăpa de chinuri. Mai mult, în acea suferință generată de morte prin răstignire, a spus :”Doamne, iartă-i pentru că nu știu ce fac!”, adică sunt inconștienți, adormiți, nu realizează pe cine omoară.

Punem societeatea mai presus de Umanitate, uitând de faptul că societatea este un produs al evoluției umanității. 

Așadar, nu puterea este rea, nu această aduce suferință în lume, ci modul în care oameni o înteleg și o folosesc fără implicarea iubirii.

Când cele două energii se întâlnesc apare creația! Dacă societatea s-ar baza numai pe putere, adică ar încuraja numai energia masculină, poate că societatea s-ar dizolva curând și ne-am întoarce la orgini, dacă s-ar baza numai pe iubire, poate că nu am mai evolua deloc.

Umanitatea este atât feminină cât și masculină, de aceea nu cred într-o elită mondială, într-o societate care vrea să-și distrugă indivizii, însă aleg să cred în Umanitate. Tu în ce crezi?

Poți citi mai multe despre Teoria conspiratiei pe Wikipedia

Leave a comment